Gastronom
Ceyda Kayaoğlu, 13 Ocak 1999 İstanbul doğumlu bir Gastronomi ve Mutfak Sanatları uzmanıdır. Eğitim hayatına Çekmeköy Mehmetçik Anadolu Lisesi'nde başlayarak Özel Ümraniye Temel Lisesi ile devam etmiştir. 2017 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde lisans eğitimine başlamış ve buradan %50 burslu olarak 2021 yılında 3.41 genel not ortalamasıyla mezun olmuştur. Üniversite eğitimi süresince İstanbul Culinary Cup 2019'da üniversiteler arası takım yarışmasında 3. olmuş ve Şef Emrah Fandaklı'dan workshop eğitimi almıştır.
Üniversite hayatı boyunca evde butik pasta, cheesecake, tarhana, erişte ve baklava gibi ürünler hazırlayarak şirketlere, kafelere ve bireysel müşterilere satış yapmıştır. 2014 yılından bu yana, gastronomi meraklıları için tarifler paylaştığı 'ceydaninmutfagi' adlı Instagram sayfasını aktif bir şekilde yönetmektedir. Profesyonel yetenekleri, analitik düşünebilme, karar verebilme, takım çalışmasına uyum ve mutfakta yaratıcılığıyla öne çıkar.